szon-sportoldal

2016.12.20. 10:22

Trónfoglalás kisebb felségsértéssel

Nyíregyháza - Imponáló játékkal, hibátlan mérleggel szerezte meg az elsőséget a nyírbátori Tölgyes Dorottya.

Nyíregyháza - Imponáló játékkal, hibátlan mérleggel szerezte meg az elsőséget a nyírbátori Tölgyes Dorottya.

A nyíregyházi Laskai Írisz üresen hagyta az újonc korosztály trónját, amit a nyírbátori Tölgyes Dorottya foglalt el. Írisz január elsejétől már a serdülők között szerepel, és mivel mindenképpen ranglista-elsőként búcsúzik az újonc lány asztaliteniszektől, már nem indult el a korosztály idei utolsó, egyben egyik legrangosabb viadalán, a top-12 bajnokságon.

Csak egy döntő szett

Tölgyes Dorottyának ellenben még van egy éve a legkisebbek között, így számára nagyon is fontos volt a budapesti Marczibányi téri Ormai László-sportcsarnokban megrendezett verseny, amely során nem lehetett kibújni a felelősség alól, hiszen mindenki játszott mindenki ellen.

Dodó pedig szépen sorra megverte, aki szemben állt vele az asztalnál.

Az első napi hét mérkőzése közül hatot 3:0-ra nyert meg a bátori kishölgy (ezen eredmények közül az egyiket törölték, mivel az orosházi Varga Bernadett három fordulót követően betegség miatt visszalépett a küzdelmektől), egyet pedig 3:1-re. Már ekkor toronymagasan vezette a mezőnyt, de csak ezután jött, ami igazán sokkolta a mezőnyt: a másnapi folytatásban picit megszenvedett a tatai Adamik Csenge ellen (ez volt az egyetlen döntőszettes mérkőzése a tizenegyből), miközben mind a négy statisztikás versenyzőt játszmaveszteség nélkül győzött le. Azt azért nem árt tudni, hogy a Statisztika évtizedek óta a legtradicionálisabb utánpótlás-nevelő műhely, az ő játékosaik ellen ilyen erődemonstrációt bemutatni kisebbfajta felségsértéssel ér fel.

Tölgyes Dorottya azonban ezzel mit sem törődött, kijátszotta magából, ami benne volt, és igazi örömpingpongot bemutatva szerezte meg korosztálya top-12-elsőségét, ami az országos bajnoki cím mögött a legrangosabbnak számít.

Vidéki dobogósok

Dorottya fölényére jellemző, hogy a második helyezett Adamik Csenge három győzelemmel volt lemaradva tőle. A dobogóra egyébként egyetlen fővárosi versenyző sem fért fel, vagyis a hangsúlyok mintha átalakulóban lennének a sportágon belül (a fiúknál szinte ugyanez volt a helyzet, az érmesek közül csak a KSI-s győztes, amúgy szabolcsi gyökerekkel rendelkező Huzsvár Erik szerepel fővárosi klubban).

Nem kis részben a korosztályt eddig uraló Laskai Írisznek és az örökséget tőle átvevő Tölgyes Dorottyának köszönhetően.

Újonc top-12 bajnokság

Lányok

Eredmények: Tölgyes D. (Nyírbátori ASE)–Bohus (Mohácsi TE) 3:0, –Varga B. (ASE Orosháza) 3:0 (a játékos betegség miatt később visszalépett, ezt az eredményt törölték), –Tanács N. (Soltvadkerti TE) 3:0, –Lei E. (Soltvadkerti TE) 3:0, –Volentics (VSE Dunaleszi) 3:0, –Nagy L. (Statisztika PSC) 3:0, –Czeglédi D. (Statisztika PSC) 3:0, –Adamik Cs. (Tatai AC) 3:2, –Letanóczki (Statisztika PSC) 3:0, –Molnár A. (Statisztika PSC) 3:0, –Kenesey B. (Statisztika PSC) 3:0.

Az élcsoport végeredménye: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) 10 győzelem/0 vereség, 2. Adamik Csenge (Tatai AC) 7, 3. Volentics Anna (VSE Dunakeszi) 7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!