Ringó Ikaruson

2020.02.13. 17:30

Ingyen wifi az összes nyíregyházi autóbuszon

Valamennyi járművön digitális jegykezelő készülék lesz január elsejétől.

KM-archív

Fotó: Sipeki Peter

Az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közszolgáltatási tevékenységét jogutódként a Volánbusz Zrt. látja el október elsejétől. Az érdekelt felek elérkezettnek látták az időt arra, hogy a városi közgyűlés egyik napirendi pontjaként szó essen a hatályos helyi menetrend szerinti személyszállítást érintő szolgáltatói és önkormányzati feladatokról.

Új honlap készül

Ez évtől valamennyi nyíregyházi helyi járaton biztosítják a free, azaz ingyenes wifit, vagyis a 41 sűrítettföldgáz-­hajtású busz mellett további 39 Solaris típusú buszon is elérhető a rácsatlakozási lehetőség. Teljes körű új honlap készül, ami június elsejétől áll az utasok rendelkezésére.

A szolgáltatáshoz használt valamennyi járműre digitális jegykezelő készüléket telepítenek január elsejéig. Az önkormányzat megbízta a Mobilissimus Kft.-t a helyi autóbusz-menetrend „finomhangolására”. A cég nevéhez fűződik például Zalaegerszeg, Dunaújváros, Székesfehérvár, Kecskemét és Miskolc közösségi közlekedési hálózatának, menetrendjének a racionális átalakítása.

Zöld busz projekt

Telephelyet építenek

Az autóbuszok jelenleg a Volánbusz Zrt. Korányi úti telephelyén parkolnak. A Tiszavasvári úti CNG-töltőállomásra járnak tankolni. A közvetlenül mellette lévő ingatlan alkalmas telephely építésére. A tervezésre az önkormányzat szerződést kötött az „A” Stúdió ’90 Építésztervező Kft.-vel.

– A tavaly megkötött közszolgáltatási szerződés szerint a következő tíz évben a Volánbusz Zrt. láthatja el Nyíregyháza helyi közlekedésében a közszolgáltatást. Arra fogunk törekedni, hogy a lakosok megelégedésére és az önkormányzat teherviselő képességének megfelelően tudjuk ellátni a szolgáltatást – mondta Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette: – Bízom abban, hogy a fejlesztésekkel és korszerűsítésekkel még jobb szolgáltatást nyújtunk. Hatékonyabb üzemeltetéssel finanszírozhatóbb, átláthatóbb, kiszámíthatóbb működést szeretnénk elérni a következő években.

A kormány meghirdette a Zöld busz projektet, ami a 25 ezer feletti lakosú városokat érinti. Hét megyei jogú település részese az első szakasznak, köztük Nyíregyháza is. Ennek lényege, hogy néhány év múlva már csak elektromos buszok beszerzésére nyílik lehetőség.

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában