Előállítottak több embert a zágrábi robbantással összefüggésben

Zágráb/Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) – A horvát rendőrség előállított péntek este öt férfit a két nappal korábbi zágrábi robbantással összefüggésben – közölte szombatra virradóra a horvát sajtó.

A Jutarnji List című zágrábi napilap azt írja internetes felületén, hogy öt, Sibenik környékéről való férfit állítottak elő. Azzal gyanúsítják őket, hogy közük volt a Zágráb központjában, a Jellasics téren szerdára virradóra történt robbantáshoz.

A lap úgy tudja, hogy a nyomozóhatóságok térfigyelő kamerák segítségével bukkantak egyikük nyomára. A felvételeken tisztán látszik, amint egy férfi megközelíti a téren álló Jellasics-szobrot, és robbanószerkezetet dob rá.

Hasonló értesüléseket szerzett a Vecernji List című napilap is.

Jelena Bikic rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy több embert kihallgatnak az üggyel összefüggésben, de szerinte korai még arról beszélni, hogy őrizetbe veszik-e őket.

A szerda hajnali robbantás az év eleje óta már a harmadik hasonló eset volt a horvát fővárosban. Január második hetében előbb egy külvárosi vasútállomás közelében volt robbantás egy tehervonat áthaladásakor, két nappal később egy buszmegállónál lépett működésbe egy robbanószerkezet.

Nem tudni, hogy a péntek este előállított öt férfinak köze volt-e az első két robbantáshoz. E két támadás elkövetésével a rendőrség egy 53 éves férfit gyanúsít, aki megsebesült az egyik detonációban. Ő azonban ártatlanságát hangoztatja, tiltakozásul a gyanúsítás ellen éhségsztrájkot folytat.

http://www.jutarnji.hr/policija-privela-vise-osoba-zbog-eksplozije-na-trgu-bana-jelacica–otkrili-ih-pomocu-nadzornih-kamera-/1081110/

http://www.vecernji.hr/vijesti/vise-muskaraca-privedeno-zbog-eksplozije-trgu-bana-jelacica-clanak-502349

 

– MTI –
hirdetés