Elődöntőben a gyarmati Tőzsdecápák

A csapat tagjai: Markulinec Krisztina, Maros Ildikó, Molnár Eszter, Pál Ákos és felkészítő tanáruk dr. Rozsályiné Kosztya Erika
A csapat tagjai: Markulinec Krisztina, Maros Ildikó, Molnár Eszter, Pál Ákos és felkészítő tanáruk dr. Rozsályiné Kosztya Erika
Fehérgyarmat – A Budapesti Gazdasági Egyetemen ma nyolc csapat – köztük a gyarmati – küzd az országos döntőbe jutásért.


– A Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziumának Tőzsdecápák nevű csapata nyerte a hatodik alkalommal meghirdetett Pénz­Sztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének észak-alföldi regionális középdöntőjét, és ezzel a fehérgyarmati csapat bejutott a november 28-ai országos elődöntőbe – derült ki a versenyközpont közleményéből. A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére regisztrált mintegy 1100 négytagú csapat közül a 7 hazai régió és a határon túli magyarlakta területek legjobb 5–5 csapata mérte össze a tudását a november 22-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megtartott középdöntőben.

A verseny legfontosabb célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse műveltségüket, egyúttal olyan kompetenciákat (pl. csapatmunka, szövegértés, érvelés, prezentációs készség) is fejlesszen, melyek a 21. században szintén nélkülözhetetlenek.

Változatos feladatok

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról és rátermettségükről. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak, számítási és szövegértési feladatok. A csapatoknak gazdaságtörténeti kérdésekben éppúgy bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket, mint az aktuális pénzügyi, gazdasági eseményekkel összefüggésben.

KM
hirdetés