Élőláncot alkotva fogadták örökbe

Indulásra készen a fiatalok
Indulásra készen a fiatalok - © Fotó: iskola
Kótaj – A kirándulással az egészséges életmódot népszerűsítették a pedagógusok.

„Kerekezz a holnapért!” elnevezéssel nagyszabású programsorozat indult a kótaji István Király Baptista Általános Iskolában azzal a céllal, hogy segítsék a környezettudatos szemléletmód kialakítását, népszerűsítsék az egészséges életmódot.

Az oktatási intézmény tanulói és pedagógusai gyalogosan és kerékpárral látogattak el az Ibrányi-Fráter-kúriához. Élőláncot alkotva fogadták örökbe a több mint kétszáz éves épületet, amit a település polgármestere adott át jelképesen a tanulóifjúságnak.

Az egészséges harmónia

Az ökonap folytatásaként a testi-lelki egyensúly megtartása érdekében a pedagógusok a tanulóknak sportdélutánt szerveztek, melynek keretében több helyszínen próbálhatták ki ügyességüket.

Sorverseny, tűzharc, tollaslabda, pingpong, kosárlabda és futball területén jeleskedhettek a mozogni vágyók. Az önfeledt gyerekzsivaj, a játék adta öröm látványa az arcokon bebizonyította, hogy a szellemi „táplálék” mellett mennyire fontos a mozgás, hiszen a kettő együtt teremti meg a lélek egészséges harmóniáját – tájékoztatta lapunkat az érdekes és mozgalmas eseményről az iskola nevelőtestülete.

KM

Címkék: ,hirdetés