Eloltották a tüzet, folynak az utómunkálatok

Több órás küzdelem után vasárnap délután 5-re sikerült eloltani a IX. kerületi raktártüzet. Az épület teljesen megsemmisült. A tűzoltók két munkagéppel bontják a falakat, és szedik szét a még mindig izzó törmeléket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtószóvivője.

A 2500 négyzetméteres raktár, amelyben ruhákat tároltak, teljesen kiégett. A meggyengült épületet a tűzoltók lebontják, így hozzáférhetnek a még mindig izzó belső részekhez is. Még nem lehet tudni, mi okozta a tüzet..

Az oltást nehezítette a vízhiány, a környékbeli tűzcsapokat ugyanis rossz állapotuk miatt nem tudták használni. A vizet ezért vízszállító autókkal és az Fővárosi Közterület-fenntartó Rt-től kölcsönkapott lajtoskocsikkal kellett ingajáratban szállítani.

A lángokat végül 116 tűzoltóval és 32 autóval sikerült megfékezni. Az oltás közben egy tűzoltó rosszul lett a nagy hőterhelés miatt. A helyszínen még mindig folynak az utómunkálatok 8-10 autóval és csaknem 60 emberrel.
hirdetés