Helyi közélet

2011.06.26. 18:51

Franciaországban a Cantemus Vegyeskar

<p>A nemzetközi Liszt év alkalmából számos fesztivált és koncertet szerveznek a világ minden táján a nagy romantikus zeneszerző születésének 200-ik évfordulója tiszteletére.</p>

Az ebből az alkalomból szervezett rendezvényekből természetesen Franciaország is jelentősen kiveszi részét, hiszen a zeneszerzőt Párizshoz meghatározó élmények kötötték.

 A Szabó Soma vezette Cantemus Vegyeskar is ennek köszönhetően kapott meghívást a közép-nyugat franciaországi Ligugé-ba, ahol „A muzsika útjai” (Chemins de Musique) programsorozat keretében június 29-től július 6-ig adnak majd koncerteket négy különböző helyszínen. A 40 nyíregyházi énekes június 30-án a párizsi Saint-Germail-des-Prés templomban kezdi majd a hangversenyek sorát. Másnap utaznak Ligugéba ahonnan indulva további három koncerttel örvendeztetik meg a francia hallgatóságot. Július 2-án Parthenay település templomában énekelnek, majd másnap a ligugéi St. Martin Apátságban hallhatják őket az érdeklődők. Utolsó koncertjüket július 4-én Marcillacba-Lanville település templomában adják majd. A Cantemus vegyeskarának egy része július 6-án, a késő esti órákban érkezik haza a franciaországi útról.

A fesztivál részletes programját itt lehet megtekinteni: http://www.cheminsdemusique.fr/

 

Nyolc énekesük azonban Párizson keresztül Normandia felé veszi az irányt. Az általuk már jól ismert Polyfollia Fesztivál vendégeként még további két hangversenyt adnak július 7-én és 8-án, Vieux Pont en Auge és Quettehou városokban. A fesztivál szervezője, Jacques Vanherle régi ismerőse a Cantemusnak, hiszen a korábbi években a Banchieri Énekegyüttes két alkalommal, a Pro Musica Leánykar pedig egyszer már szerepelt az általa szervezett fesztiválon. Vanherle legutóbb idén tavasszal volt Nyíregyházán a Cantemus szervezésében létrejött Nyílt hétvége rendezvény vendégeként, ahol megemlítette, hogy szívesen látná két koncert erejéig ismét a Banchieri Énekegyüttest a Polyfollia Fesztiválon. Az énekegyüttesből azonban két fő nem tudta vállalni a hangversenyeket, így a Cantemus Vegyeskarból felkért énekesekből, most egy nyolcfős kamaracsoport mutatkozhat be a rangos normandiai fesztiválon.

Erről a fesztiválról bővebben itt lehet tájékozódni: http://www.polyfollia.org/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában