Először még mindkét autó zöldre indult Nyíregyházán

Először még mindkét autó zöldre indult Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött egymással Nyíregyháza belvárosában péntek délután. A felek először mindketten úgy vélték, szabad jelzésre indultak a kereszteződésbe.

A helyszíni információ szerint egy Nissan személygépkocsi haladt az Egyház utca felől a Kossuth utca irányába. Ugyanekkor egy Opel Corsa tartott a Rákóczi utcán a piac csarnok irányából a belváros felé. A kereszteződésben a Nissan az elé kerülő Opel végének ütközött, és azt szembe fordította a menetiránnyal. Szerencsére nem történt személyi sérülés, de a járművezetők mindketten úgy vélték, zöldre indultak el. Talán a busz megállóban várakozók között akadt, aki látta a balesetet, de ilyen személy nem jelentkezett.

Rendőrt végül nem hívtak, mert megállapodtak a felelősség kérdésében. A balesethez tartozhat, de a felelősség elbírálásában csak mint körülmény fontos, hogy először a Rákóczi utca felől volt szabad jelzés, ez alatt keltek át a gyalogosok az Október 23 tér és a Síp utca között, majd az Egyház utcának adott szabad jelzést a lámpa. Sajnos a baleset nyomán az egyik jármű mozgásképtelenné vált, a másik saját kerekein távozhatott.

– Pusztai Sándor –
hirdetés