Először vizitált a főkonzul Nyíregyházán, de korántsem utoljára

Igor Furdik (jobbra) főkonzul dr. Kovács Ferenc polgármester vendége volt
Igor Furdik (jobbra) főkonzul dr. Kovács Ferenc polgármester vendége volt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Igor Furdik bevallotta, hogy először jár Nyíregyházán. A márciusban kinevezett szlovák főkonzul bemutatkozó látogatása során szerda délután dr. Kovács Ferenc polgármester vendége volt a városházán.


– Az „első körös” megbeszélésen konkrét megállapodások nem születtek, pusztán ismerkedtünk, tapasztalatokat cseréltünk. A magyar-szlovák kapcsolataink a kultúra, a sport és a turizmus területén egyébként is élénkek, a főkonzuli vizit pedig ezt a szálat tovább erősíti – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc, hozzátéve, hogy vendége részt vesz a csütörtökön kezdődő Városnapok rendezvénysorozaton, ahol többek között a Nyíregyháza-Eperjes 25 éves testvérvárosi jubileumot is megünneplik.

– Kellemes meglepetés ért. Olyan benyomásokat szereztem, amelyek hamar gondolatokká alakultak át. Nyugodtan kijelenthetem, hogy ez egy élhető város. Biztos vagyok abban, hogy megértjük egymást. Magyarország és Szlovákia szomszédja egymásnak, márpedig fontos a jószomszédi viszony. Az emberek a szimbólumok és az évfordulók jegyében élnek, azért is maradok a Városnapokon, hogy kifejezzem az ez iránti tiszteletemet – állapította meg Igor Furdik szlovák főkonzul.
KM–LTL
hirdetés