Előtérbe a hátteret!

Előtérbe a hátteret!
© Illusztráció: getty images
Teli tüdőből fújhatjuk a pozitív változást: egészséges bérfejlesztéssel lehelnek életet az egészségügybe. Üdvözlendő, hogy az ápolók bére 2019-re átlagosan hatvanöt százalékkal nő, a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A ragyogó látványt árnyalja a tetemes kórházi adósságállomány, melynek csökkentésére, eltüntetésére eddig ismeretlen helyen készül a varázspálca. Mindenki a saját bőrén vagy a rokonai révén testközelből megtapasztalhatja, hogy stabil alapokra épül-e, kicsattan-e az erőtől az egészségügy, avagy roskadozik-e a mindennapok terheinek súlya alatt?!
Bármelyik csapatjátékban feszültséget szül, ha valakiknek feltűnően több a jussuk, a társak pedig hiába güriznek, nem visznek haza több pénzt. Így aztán öngól, ha az időszerű béremelés után az alapellátásban dolgozókat, a háziorvosok asszisztenciáját, munkájukat segítő embereket, a gazdasági, műszaki dolgozókat, karbantartókat, a munkaügyi apparátust, a háttérmunkásokat kihagyják az osztásból. Bíznak benne, hogy ezt a meccset még nem játszották le.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés