Előzetesben a barátját kirabló kisvárdai férfi

Előzetesben a barátját kirabló kisvárdai férfi
© Fotók: police.hu
Kisvárda – A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírája 2018. január 26-án rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte L. K. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. január 25-én este kisvárdai lakásában együtt italozott egyik ismerősével, s későbbi sértettel. Kis idő elteltével további ital vásárlása céljából elmentek a közeli üzletbe, ahol a gyanúsított látta, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van. Miután visszamentek a gyanúsított lakására, a gyanúsított minden előzmény nélkül ököllel bal arcfelén megütötte a sértettet, majd egy kést szorított a nyakához, a pénz átadását követelve tőle. A késsel vágó mozdulatokat tett a sértett nyaka előtt, s többször ököllel ütötte a fejét, közben a sértett szemüvege leesett és eltört. A gyanúsított a sértett zsebében a pénztárcát kereste, közben térddel rúgta, s a késsel a jobb lábát megszúrta. A sértett a fájdalomtól hátraesett, a gyanúsított pedig kivette a zsebéből a pénztárcát. Ezután elküldte a sértettet a lakásából azzal a fenyegetéssel, hogy ha értesíti a rendőrséget, leszúrja.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –


Fotók: police.hu
Kisvárda - A rendőrök elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat. A Kisvárdai Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. Krisztián 24 éves kisvárdai lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi, közös italozás közben késsel támadt rá 23 év...
hirdetés