Előzetesben a saját anyját bántalmazó és kirabló napkori férfi

Előzetesben a saját anyját bántalmazó és kirabló napkori férfi
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben elrendelte R. P. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2017. október 20. napját megelőzően elment az érzelmileg és fizikailag leépült állapotban lévő édesanyjához, és tőle pénzt kért. Az idős asszony ekkor 30.000 Ft-ot adott a gyanúsítottnak, aki néhány nap múlva ismét megjelent, és újabb pénzösszeg átadását követelte, amit a sértett szintén teljesített. Ezt követően éjszaka is megjelent az édesanyjánál, és keresni kezdte a sértett pénztárcáját, amit nem talált meg. Ezen feldühödve a sértettet a hajánál fogva megrángatta, a lakásában pénz után kutatva szétdobálta a sértett dolgait. Az idős nő attól félve, hogy a gyanúsított újra bántalmazni fogja, a kabátja zsebében lévő pénzt is átadta részére.

A 64 éves sértett állapotánál és koránál fogva a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A gyanúsított a megszerzett készpénzzel eltávozott a sértett lakóházából.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsította és védője fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Napkor - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás miatt folytat büntetőeljárást egy 45 éves napkori lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi az elmúlt évek során folyamatosan bántalmazta a vele közös háztartásban élő édesanyját azért, hogy pénzt adjon neki. A sértett sokáig nem merte jelezni sen...
hirdetés