Előzetesben marad az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő

Fotó: Pusztai Sándor
Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Ibrány (MTI) – Előzetes letartóztatásban marad az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő – tájékoztatta a jogerős döntésről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Az asszony letartóztatását október 4-én rendelték el; az elsőfokú határozatot a gyanúsított és védője megfellebbezte. A másodfokú bíróság a végzésében egyetértett az elsőfokú bíróság nyomozási bírójának álláspontjával, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt – ismertette Nyakó Zsuzsanna.

Hozzátette: a másodfokon eljáró bíróság szerint a cselekmény tárgyi súlya, büntető törvénykönyvi fenyegetettsége, az elkövetés körülményei miatt a szökés, elrejtőzés veszélye még a gyanúsított kedvező személyi körülményei ellenére is fennállnak, ezért indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

Az egyik legsúlyosabb bűncselekmény

A 21 éves H. Friderikát 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A fiatal nő szeptember 29-én hajnalban ibrányi lakóházukban érett, életképes fiú csecsemőt szült, akit ruhaneműbe burkolva sporttáskába tett és elrejtett egy szekrényben. Az asszonyt rossz egészségi állapota miatt édesanyja kórházba szállította.

A bűncselekmény a Btk. szerint az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, 10 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtható – jegyezte meg a bírósági szóvivő.

Csecsemőhalál Ibrányban: Baleset vagy bűneset történt?

Előzetes letartóztatás vár az ibrányi nőre

Emberöléssel gyanúsítják az ibrányi lányt

Halott csecsemőt találtak egy ibrányi házban

– MTI –
hirdetés