Előzetesben maradnak a fiatal ópályi fosztogatók

Előzetesben maradnak a fiatal ópályi fosztogatók
© Fotók: police.hu
Mátészalka, Ópályi – Élelmiszerüzletbe, pékségbe törtek be, megvertek egy férfit, majd ellopták a mobiltelefonját és elmenekültek.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója részben jogerős határozatával a csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben elrendelte az őrizetben lévő három gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2016. június 14. napjáig.

A nyomozás adatai szerint: 2016. május 11. napján Mátészalka egyik utcáján a gyanúsítottak felfigyeltek a gyalogos sértettre és barátjára. A sértettől cigarettát kértek, aki erre közölte, hogy nincs cigarettája. Az egyik gyanúsított megfenyegette a sértettet, majd a sértettet körbe álló gyanúsítottak közül egyikük a sértett nadrágjának zsebéből egy telefonakkumulátort vett ki, és el akarta venni a kezében lévő mobiltelefonját is. A sértett barátja félelmében a helyszínről elszaladt. A sértett kezéből a mobiltelefonját előbb ki akarták csavarni, majd a kibuktatás miatt földre kerülő sértettet az egyik fiatalkorú gyanúsított fejbe rúgta, mire a sértett a telefont elengedte. A gyanúsítottak a megszerzett mobiltelefonnal a helyszínről elszaladtak.

Videó forrás: tények.hu

Még aznap éjszaka a gyanúsítottak – akik egyike a cselekményeket még gyermekkorúként követte el -, a helyi Coop Áruházba, egy pékségbe, valamint egy presszóba hatoltak be ajtóbefesztítéses módszerrel, majd egy lakás udvarának teraszáról tulajdonítottak el ingóságokat. További üzletbe is be akartak menni, azonban annak zárszerkezetét nem tudták kinyitni. Végül egy kürtőskalácsos bódé feltörése közben zavarták meg őket.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak terhére rótt csoportosan elkövetett rablás bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű melyből adódóan megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének. A felnőtt és a fiatalkorú gyanúsítottak esetén 6 rendbeli vagyon elleni cselekménnyel is megalapozottan gyanúsíthatóak, mely bűncselekményeket rövid időn belül követték el, ezért feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, így a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az előzetes letartóztatás elrendelése M. A. gyanúsított vonatkozásában jogerős.

– Dr. Toma Attila –


Videó: Vélhetően bedrogozva fosztogattak Mátészalkán a fiatalok

Mátészalka, Ópályi – Fiatalok fosztogattak Mátészalkán és környékén. Szerda este az utcán megvertek egy férfit, majd ellopták a mobiltelefonját és elmenekültek. Nem érték be ennyivel, tovább folytatták és több bűncselekményt követtek el.

hirdetés