Előzetesben maradnak az ózdi gyilkosság elkövetői

Ózd – Június végéig meghosszabbította a bíróság a tavaly júniusban Ózdon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúsítottjainak előzetesét attól tartva, hogy újabb bűncselekményt követnek el… A Büntető törvénykönyv 

91 esztendős ózdi férfit ölt meg tavaly nyáron az a 20 és 24 esztendős ózdi fiatalember, akiknek az előzetes letartóztatását a minap hosszabbították meg a Miskolci Városi Bíróságon. Mindkét személyt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők a gyilkosság estéjén együtt italoztak, és kábítószert is fogyasztottak. Éjszaka elhatározták, hogy pénzt szereznek kiszemelt áldozattól, ezért behatolnak hozzá. Mindenre felkészülve egy méter hosszúságú, és komoly súlyú fémdarabbal felfegyverkezve indultak az idős férfi lakására. Az ajtó előtti égőt kicsavarták és a sötétség leple alatt bekopogtak. A házigazda gyanútlanul ajtót nyitott, de esélye nem lehetett az ellenállásra, mert azonnal lesújtott fejére a vasrúd.

A lakást átkutatva végül százötvenezer forint készpénzt, és tárgyakat vittek magukkal a tettesek. Az agyonvert férfi kiürített pénztárcáját az iratokkal együtt az udvari latrinába dobták.

A vérben úszó áldozatara dédunokája talált rá másnap. A bűnügyi technikusok a helyszíni szemle ujj és tenyérlenyomatokat találtak és rögzítettek, ami alapján már az elfogás előtt azonosították az elkövetőket. A nyomozó bíró a cselekmény után néhány nappal előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak előzetes letartóztatást meghosszabbító határozatában rámutat, hogy amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, akár életfogytiglani fegyházzal is sújthatják őket. Önmagában ez a körülmény megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. A gyanúsítottak előélete alapján az sem kizárható, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követhetnének el.

 

Kapcsolódó anyagok:
hirdetés