Elragadtatott osztrák turisztikai szakemberek Nyíregyházán

Elragadtatott osztrák turisztikai szakemberek Nyíregyházán
Elragadtatott osztrák turisztikai szakemberek Nyíregyházán
Nyíregyháza – Az osztrák turizmusgazdaság legjelentősebb szakmai szervezete, az igen nagy lobbierővel rendelkező osztrák utazási szövetség, az Österreichischer Reise Verband (ÖRV) idén október 23. és 26. között a Magyar Turizmus Zrt. munkájának köszönhetően Kelet-Magyarországon tartotta őszi kongresszusát.

Az ÖRV korábbi rendezvényei többek között Jordániában, Brazíliában, Olaszországban zajlottak, így óriási elismerés a nyíregyházi turisztikai szakma számára, hogy az idei évben a kongresszus egyik programjának városunk adott otthont.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. gazdag ízelítőt állított össze a turisztikai kínálatból az utazási irodák képviselői részére. A vasárnap délelőtt az Aquarius Gyógy-és Élményfürdő gyógyászati részlegének bejárásával kezdődött, melynek keretében bemutatásra kerültek a Sóstó-projekt elemei is. Az Állatparkban egy izgalmas fóka-showt követően a Zöld Piramis és Ócenárium világába nyerhettek betekintést a szakemberek. A Sóstói Múzeumfalu munkatársai megelevenítették a régi mesterségeket, valamint a hagyományos népi ételek elkészítését, melyeket meg is kóstolhattak a vendégek. Az ízletes ebéd elfogyasztására a múzeumfalu magtár épületében került sor a Nyírségi Ízkirályok jóvoltából. A jó hangulatról a Szabolcs Néptáncegyüttes és a Zsindelyes Pálinkafőzde gondoskodott.

Az osztrák utazási irodai szektor szereplőinek a 80 százalékát tagjai között tudó érdekképviseleti szervezet magyarországi tanácskozása, s a hozzá kapcsolódó tanulmányút jelentős turizmusdiplomáciai siker a szervezők számára. Az elmúlt években a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletének marketing munkája eredményeként egyre több osztrák utazási iroda listázta be kínálati portfóliójába a kelet-magyarországi desztinációkat. A mostani út során az osztrák döntéshozók első kézből szerezhettek benyomásokat és közvetlen partnerkapcsolatokat Nyíregyháza meghatározó turisztikai szolgáltatóitól. A tartalmas és élményekkel teli nap elbűvölte az osztrák vendégeket, melynek eredményeként a jövőben az osztrák vendégéjszakák számának növekedését várják a szakemberek.

– Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala –
hirdetés