Első győzelmére hajt a Tiszavasvári

Akt.:
Első győzelmére hajt a Tiszavasvári
© Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Megőrizné veretlenségét az éllovas Ibrány és a dobogóra hajtó Nyírgyulaj.


Hétvégén a kilencedik fordulót rendezik a megyei első osztályban, szombaton és vasárnap egyaránt négy-négy összecsapáson lépnek pályára a csapatok. Alsóházi derbire kerül sor Mátészalkán, ahová az eddig még nyeretlen Tiszavasvári érkezik. A legutóbbi két mérkőzését behúzó Vásárosnamény a zsinórban három döntetlent játszó Mándokot fogadja. Az eddig még veretlen és a dobogóra igyekvő Nyírgyulaj otthonában feledtetné az ibrányi pofont a Csenger ellen.

Hazai pályán megőrizné harmadik helyét a Nagyecsed, egyik üldözője, a négy forduló óta veretlen Kisvárda ellen. Megszerezné idénybeli első győzelmét a Gyulaháza a múlt héten feléledő Tarpával szemben. Szeptember elején nyert utoljára a Fehérgyarmat, a Tiszakanyár ellen szakítaná meg rossz sorozatát. Nehéz feladat vár az egyébként jó formát mutató Balkányra a Gyulaházát kiütő (8-1) Nagyhalász ellen. A szerdán kulcsembereit nélkülöző és gólképtelen Ibrány a Bakta ellen feledtetné botlását.

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 9. forduló (15., ifi:13), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (14.)-Tiszavasvári (16.)

Marius Botan, mátészalkai edző: – Mindenképpen szeretnénk megnyerni az alsóházi derbit. Győzelmünkkel kapaszkodnánk egy kicsit felfelé a tabellán és kiengesztelhetnénk szurkolóinkat.

Nagy István, tiszavasvári edző: – Az elmúlt hetek mérkőzései alapján biztató a kilátás a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, ha tudjuk állandósítani formánkat és a játékvezetők is komolyan vesznek bennünket, akkor győztesen tudjuk elhagyni a mátészalkai gyepet.

Vásárosnamény (9.)-Mándok (13.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Ne kerteljünk, őszintén mondjuk ki, hogy mindkét csapat jobb kezdésben bízott. Míg a Mándok kevés gólt kap, viszont keveset is szerez, mi pont ellenkezőleg, sokat rúgunk, de sokat is kapunk, ezért érdekes mérkőzésre van kilátás. Egy biztos, nekünk a tiszavasvári teljesítményüknél jóval többet kell nyújtanunk a győzelem érdekében.

Kiss Gábor, mándoki edző: – Négy hete veretlenek vagyunk, mégis van hiányérzetem jócskán, ami az eredményességünket illeti. Közhelyként hangzik, de el kell kezdenünk nyerni a mérkőzéseket.

Nyírgyulaj (4.)-Csenger (12.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A hazai mérkőzésen mindenképpen a győzelem reményével lépünk pályára, ami nem lesz egyszerű feladat.

Csík Tibor, csengeri edző: – Az Ibrány után ismét egy élcsapattal találkozunk. Az előző héten is felvettük a versenyt, de nem tudtuk kihasználni adódó lehetőségeinket, ha ezen javítani tudunk, megkeseríthetjük a Nyírgyulaj életét.

Nagyecsed (3.)-Kisvárda Master Good II. (6.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos­edző: – Ahhoz, hogy dobogóközelben legyünk, hazai pályán győznünk kellene, ami nagyon nehéz lesz egy labdabirtoklós, szervezett csapat ellen, de gondolom, a srácok is tudják, kiért játszunk szombaton.

Erős Gábor, kisvárdai edző: – Tudom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a körülmények sem lesznek a legtökéletesebbek, ennek ellenére szeretnénk a maximumot kihozni a mérkőzésből.

Vasárnap

Gyulaháza (15.)-Tarpa (7.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Kíváncsian várom, csapatom melyik arcát fogja mutatni a mérkőzésen. Nagyon bízok benne, hogy a múlt heti rémálom után javítani tudunk és itthon tartjuk a három pontot.

Márton István, tarpai edző: – Mindent megteszünk, hogy tovább folytassuk az egy meccs óta tartó győztes „sorozatunkat”!

Fehérgyarmat (11.)-Tiszakanyár (8.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Veszélyes csapatot fogadunk, újonc létére szépen gyűjtögeti a pontokat. Csak maximális odafigyeléssel és a hibák minimalizálásával lehet esélyünk, de akkor nagy.

Csáki Róbert, tiszakanyári edző: – Nagyon nehéz októberünk lesz. Öt mérkőzést játszunk, ebből négyet idegenben. Ezek közül a Fehérgyarmat elleni lesz az első. Vasárnap két hasonló célokért küzdő csapat fog játszani egymás ellen, a mérkőzésen a Fehérgyarmat mellett a hazai pálya előnye, mellettünk pedig az szól, hogy az ellenfél szerdán pótolta az Ibrány ellen elmaradt mérkőzését, továbbá, hogy két megnyert meccs után érkezünk hozzájuk. Bízom benne, hogy idegenben is jól és eredményesen fogunk játszani.

Balkány (10.)-Nagyhalász (2.)

Mirgai László, balkányi edző: – A Kisvárda elleni teljesítményünkkel nagyon elégedett voltam. Sajnos sérültjeink száma gyarapodott, de aki hadra fogható lesz Halász ellen, annak 120 százalékot kell nyújtania, hogy sikerüljön pontokat szereznünk, mert egy nagyon jó, egységes, gyors játékot játszó, remekül felkészített csapat ellen fogunk játszani. A héten frissen megműtött Jakab Richárdnak és Kondor Milánnak jobbulást kíván az egész csapat.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos­edző: – Szeretnénk a jó sorozatunkat tovább folytatni, remélem, három pontnak tudunk majd örülni a meccs végén.

Ibrány (1.)-Baktalórántháza (5.)

Madalina György, ibrányi edző: – Szeretnénk a hétközi fiaskót kijavítani, bár tudjuk, hogy nem lesz annyi helyzetünk, mint szerdán volt. Ennek ellenére remélem, hogy a Bakta ellen sikerül begyűjtenünk a három pontot.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – A bajnokesélyes csapat otthonában mindent megteszünk az eredményes szereplés érdekében.

KM
hirdetés