Első helyezés a felsőoktatási véradóversenyen, díjátadó az EFOTT-on

Első helyezés a felsőoktatási véradóversenyen, díjátadó az EFOTT-on
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem a X. Országos Felsőoktatási Véradóversenyen a 1000-10.000 fő közötti nappali tagozatos hallgatói létszámú kategóriában I. helyezést ért el! A verseny díjátadóját 2016. július 15-én tartották az EFOTT-on (az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján) a Velencei tónál.

Az esti nagykoncert előtt Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója adta át a díjazottaknak járó elismeréseket a nagyszínpadon. A Nyíregyházi Egyetemet Tóthné Dr. Kerülő Judit, oktatási rektorhelyettes (aki az elismerést átvette) és Nagy Arabella a Hallgatói Önkormányzati Testület elnöke képviselte.

A Nyíregyházi Egyetem rendszeres résztvevője a véradóversenyeknek, illetve elkötelezett támogatója a véradó mozgalomnak, a korábbi években mindig dobogós helyezéseket ért el a felsőoktatási véradóversenyen, egy ízben (2009-ben) házigazdája is volt az eseménynek, de első helyezést most először sikerült elérni: a 2015/2016-os tanévben az egyetem hallgatóinak 14,06 %-a adott vért.

A Nyíregyházi Egyetem ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik részt vettek az intézményi véradásokon!

– Nyíregyházi Egyetem –
hirdetés