Első kézből jutottak információhoz

Gyulatanya – A repce kiválóan megköti a nitrogént, remek elővetemény.

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezték a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán az Országos Kalászos és Őszi Káposztarepce Fajta- és Technológiai Bemutatót, melyet a termelők évről évre nagyon várnak, hiszen első kézből juthatnak hozzá az aktuális információkhoz. A résztvevőket Baracsi Endre, a Szabolcs–Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte, ezután Lukács József, a NÉBIH-NKI elnökhelyettes-igazgatója beszélt többek közt arról, hogy jövőre 140 éves lesz a hazai vetőmag-minősítés, az idén pedig 125 éves a NÉBIH Fajtakísérleti Állomásainak Hálózata. Emiatt még jobban a fókuszba kerül az egyes helyszíneken folyó munka, Gyulatanya ennek a hálózatnak az egyik kiemelkedő, elismert tagja.

Fontos a termésnövelés

– A repce a vetésforgóba nagyon jól beilleszthető növény, kiváló előveteménye a kalászosoknak, mivel nagyon jól megköti a nitrogént – hangzott el Vancsura Józsefnek, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnökének előadásában.

Nagyon lényeges mind a repcénél, mind pedig a kalászosoknál a termésnövelés, valamint a megfelelő jövedelmezőség elérésének a kérdése. Az utóbbi biztos piac nélkül nehezen képzelhető el, ezért időben kell cselekedni ezen a téren – hangzott el az eseményen.

– Nádasi Zoltán –

Címkék: , ,hirdetés