Elsősegély-pánik nélkül

Tudni kell segítséget nyújtani a mentő kiérkezéséig
Tudni kell segítséget nyújtani a mentő kiérkezéséig
Nyíregyháza – Másodszor is elindítja jól ismert előadás-sorozatát a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület, amelyben a laikus elsősegélynyújtást és az újraélesztést tanítják meg a szakemberek.

Az ingyenes, 12 órás kurzus szeptember 28-án, pénteken kezdődik Nyíregyházán, a 100 éves patikában (­Hatzel tér 1.) Első körben húszan juthatnak be az előadásra, az egyesület közösségi oldalán minden információt megtalálnak a regisztrációval kapcsolatban – tudtuk meg Nagy Szabinától, a program felelősétől.

Segít a diszpécser

– Ha összeesik valaki mellettünk az utcán, laikusként tudnunk kell, hogyan segítsünk, ne pánikoljunk és megtegyük az első lépéseket, amíg a mentő a helyszínre ér. Otthon a családban is történhetnek váratlan helyeztek: félrenyel a gyerek valamit, nem kap levegőt, a fiatal anyukák sokszor nem tudják, hogy mit tegyenek, ha jelez a légzésfigyelő. A neves szakelőadók a segítségnyújtást gyakorlati oldalról közelítik meg, a résztvevők hasznos tudással gazdagodhatnak – mondta el lapunknak Nagy Szabina.

KM
hirdetés