Elsősegélynyújtók felmenő rendszerű versenye

A záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtói a tavalyi területi versenyen
A záhonyi Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtói a tavalyi területi versenyen
Záhony, Nyíregyháza, Budapest – A Magyar Vöröskereszt idén már a 46. alkalommal rendezi meg az Országos Elsősegélynyújtó Versenyét.

A karitatív szervezet tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdették meg, három kategóriában: gyermek (5-8. évfolyamos tanulók), ifjúsági (9-13. évfolyamos diákok) és felnőtt (18+) korosztályban. A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában: Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (Magyar Vöröskereszt 2013, 2015, 2017), valamint az általános vöröskeresztes ismeretek.

A területi fordulókat és a megyei döntőket követően az országos döntőt a tervek szerint szeptember 9-én rendezik meg. A versennyel kapcsolatos információk, feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve a Magyar Vöröskereszt honlapján: www.voroskereszt.hu

– Tancsik Róbert –
hirdetés