Elsősegélyt nyújtanak, csecsemőt gondoznak

Az elsősegélynyújtó verseny ifjúsági kategóriájának győztesei – a vásárosnaményi csapat is ott lesz az országos döntőben
Az elsősegélynyújtó verseny ifjúsági kategóriájának győztesei – a vásárosnaményi csapat is ott lesz az országos döntőben - © Fotó: vöröskereszt
Nyíregyháza – A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegély-nyújtási céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 44. alkalommal hirdetik meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyüket, amellyel egyszerre bonyolítják le a csecsemőgondozási versenyt is.

A területi viadalnak a nyíregyházi Kossuth-gimnázium adott otthont, ahonnan a legjobbak jutottak tovább a megyei megmérettetésre.

Az elméleti és gyakorlati feladatokból összeállított tudáspróbát nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában rendezte meg április 25-én a megyei Vöröskereszt, a kategóriájukban legjobbak szerezték meg a jogot arra, hogy a májusi országos döntőben megyénket képviseljék.

A megyei verseny eredményei

Megyei elsősegélynyújtó verseny Gyermek kategória

1. helyezett: Kossuth Lajos Általános Iskola, Nyírgyulaj; 2. Képes Géza Általános Iskola, Mátészalka; 3. Bem József Általános Iskola, Nyíregyháza.

Ifjúsági Kategória

1. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Vásárosnamény; 2. Szent László Katolikus Középiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda; 3. Vasvári Pál Gimnázium, Nyíregyháza.

Felnőtt kategória

1. helyezett : Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Nyíregyháza; 2. Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola, Gyulaháza.

Megyei csecsemő és kisdedgondozási verseny

Gyermek kategória

1. helyezett: Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Vásárosnamény; 2. Bem József Általános Iskola, Nyíregyháza; 3. Képes Géza Általános Iskola, Mátészalka.

Ifjúsági kategória

1. helyezett: Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza; 2. Lónyai Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, Vásárosnamény; 3. Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium, Záhony.
hirdetés