Elsősorban tájfestő Pazonyi László

Elsősorban tájfestő Pazonyi László
Pazonyi László festőművész kiállítása nyílt meg vasárnap a DOTE Elméleti Galériájában, Vitéz Ferenc művészeti író nyitotta meg, az eseményen Dánielfy Zsolt színművész szerepelt.

Pazonyi László (1948-) Debrecenben tanult a Tóth Árpád, és a Fazekas Mihály Gimnáziumban, majd a Debreceni Képzőművészeti Körben és Stúdióban folytatta, ahol Félegyházi László, Kapcsa János és Bíró Lajos voltak a mesterei. 1976-ban egy országos pályázaton első díjat nyert.

Rendszeres kiállítója a Megyei Őszi Tárlatoknak, a Békéscsabai Alföldi Tárlatnak, Szegedi Nyári Tárlatnak és más országos tárlatoknak is. Kiállításai voltak Bécsben, Brnoban, Potsdamban, Baselban, Lublinban, Kazimierz, Musina városaiban is. Tanulmányúton járt Erdélyben, Olasz-, Spanyol- és Németországban, Ausztriában, Svájcban, Görögországban, Írországban, Angliában, Franciaországban, Lengyelországban. Művei számos hazai, és külföldi /amerikai, német, osztrák, japán, svájci, angol, stb./ műgyűjtők kollekciójában is fellelhetők. Hazai, német, lengyel, erdélyi művésztelepek rendszeres résztvevője. Visszafogott, fegyelmezett színvilággal alakítja, expresszív stílusban képeit, mely elsősorban tájképfestészet, de nem áll távol tőle a portré, csendélet, vagy az elvontabb világ megjelenítése sem.

A kiállítás megtekinthető április 27-ig.
hirdetés