Elsőszámú játékos a Dortmundban

Túl az érettségin, Majoros Bencének csak az asztaliteniszre kell koncentrálnia
Túl az érettségin, Majoros Bencének csak az asztaliteniszre kell koncentrálnia - © Fotó: MTI
Nyírbátor – Az asztaliteniszező Majoros Bence német klubjában előrelépett a rangsorban, és sokat vár a következő időszaktól.

Szemben Ousmane Dembélével, Majoros Bence maradt Dortmundban. Miként a francia futballista, a nyírbátori asztaliteniszező is tavaly került a Ruhr-vidék legnagyobb városába, de amíg a jobbszélső „némi apróért” a Barcelonához igazolt, addig a hozzá hasonlóan 20 éves pingpongozónak az is nagy szó, hogy a német másodosztályban játszhat.

Főleg úgy, hogy a következő időszak csak és kizárólag a sportól szól majd, túl az érettségin, immár csak és kizárólag a karrierjére koncentrálhat a válogatott játékos.
– Az érettségi miatt kihagytam az egyéni világbajnokságot és néhány Pro Tour-viadalt, de nincs ezzel semmi baj, versenyeken pedig bőven lesz még lehetőségem indulni – mondta Majoros Bence, aki csütörtökön még az ochsenhauseni bázisonm tartózkodott, pénteken pedig hazautazott Magyarországra, hogy a hétvégén elindulhasson a szekszárdi ranglistaversenyen, illetve utána bekapcsolódhasson a válogatott edzőtáborába. – A következő években tényleg mindent a pingpongozásnak rendelek alá, már most egymást érik a bajnoki meccsek, edzőtáborok és nemzetközi viadalok. Sokat várok ettől az időszaktól.

Bence az utóbbi időben tehát nem versenyzett, és mint elmondta, érződik a játékán a kisebb kihagyás.

– A múlt heti bulgáriai verseny előtt április tizenegyedikén játszottam legutóbb tétmeccset, és érződött a játékomon a meccshiány – így Majoros Bence. – Keményen edzettem az utóbbi időszakban is, de mégis csak meccskörülmények között jön az ki, hogy miben kell fejlődni, mire kell fokozott figyelmet fordítanom. A hétvégi Német Kupa-meccseken már egy fokkal jobban ment a játék, és remélem a jövő heti, Saarbrücken elleni bajnoki rajtra még jobb állapotban leszek.

És bár az írás elején poénkodtunk azon, hogy Bence Dortmundban maradt, de a csapaton belüli státuszában azért nem kis változás történt.

– Tavaly harmadik számú játékosnak igazoltak a sárga-feketék, mostanra azonban kiharcoltam magamnak az első pozíciót, úgy, hogy nem is igazolt el tőlünk senki – mondta a jó hírt a Nyírbátorból indult sportoló. – Ezt a szerepkört az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményemmel harcoltam ki magamnak. Mindez azt jelenti, hogy a bajnoki meccseken az ellenfelek első és második számú játékosaival játszok majd, és a német másodosztály van annyira erős, hogy így nagyon komoly tudású ellenfelekkel találkozhatok. És a további fejlődésem szempontjából ez egyáltalán nem mindegy.

Európa-bajnokság jön

Tavaly Budapesten egyéni Európa-bajnokságot rendeztek, az idei versenynaptárban csapat kontinensbajnokság szerepel. A szeptember 13-17-e közötti luxemburgi eseményen ott lesz Majoros Bence is, aki a második vonalban szereplő válogatottunkat erősíti majd. A mieink számára a tavaszi fehéroroszok elleni párharc elvesztése után zárult be az első osztály kapuja.
hirdetés