Elstartolt az egészséges együttműködés

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem a megye gazdasági társaságai közül elsőként a Start Nonprofit Kft.-vel írt alá együttműködési megállapodást. A csütörtöki ünnepélyes „kézfogóra” a Start által működtetett Bujtosi Bujdosó nevű étteremben került sor.

Az egyetem és a nyíregyházi székhelyű vállalkozás (mely túlnyomó részt megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő embereket foglalkoztat) jövőbeni együttműködése főként egészségmegőrzésre alkalmas élelmiszerek kifejlesztésében ölthet testet.

A Start Nonprofit Kft. számára nem ismeretlen terület az innováció és a termékfejlesztés. Ahogy azt Balogh Zoltán, a cég vezérigazgatója az együttműködési aláírás előtt elmondta: hosszas kutatómunkával kifejlesztettek egy kenyeret, mely lenmagliszten kívül sikért, korpát, almaőrleményt, zabkorpát és különféle magok keverékét tartalmazza.

– Ezzel a termékünkkel segíteni szeretnénk azokon, akik valamilyen betegséggel küszködnek. A 10 százalékos szénhidrát tartalmú kenyér segítségével szeretnénk javítani az állapotukon, vagy enyhíteni esetleges fájdalmaikon – fogalmazott a Start vezérigazgatója, aki hozzátette: ez a kenyér csak a kiindulópont, az egyetemmel kötött együttműködés elősegítheti a további egészséges termékek kifejlesztését.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 13-i számában. és a kelet.hu-n!
hirdetés