Elszállították a világháborús bombát a budapesti Infoparkból

Akt.:
Világháborús bombát találtak a budapesti Infoparkban
Világháborús bombát találtak a budapesti Infoparkban - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Elszállították a hétfőn késő este talált világháborús bombát a budapesti XI. kerületi Infoparkból – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: a környék teljes lezárása hétfőn 23 órától kedden nulla óra harminc percig tartott. A lezárás feloldását követően 105 ember térhetett vissza a kiürített épületekbe. A kiürítés egyébként lakóházakat nem érintett.
Az elrendelt forgalomkorlátozásokat feloldották, így újra járható a Rákóczi híd, a Déli-összekötó vasúti híd és a budai alsó rakpart érintett része is.

Az 500 kilogrammos bomba gyújtószerkezetét a tűzszerészek eltávolították, a bombát rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállítják.

Az Infoparkban a Magyar tudósok körúton építési munkák közben került elő egy GP-1000 típusú 500 kilogrammos rombolóbomba hétfőn este. Júniusban kétszer is le kellett zárni az Infopark környékét, mert világháborús robbanótestet – mindkét alkalommal többszáz kilogrammos bombát – találtak.

– MTI –


Világháborús bombát találtak a budapesti Infoparkban

Budapest – Ismét világháborús bombát találtak Budapesten, a XI. kerületi Infoparkban hétfő este. A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket lezárják és kiürítik – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.
hirdetés