Elszállóban a Baglyok…

Fejreállt a túrricsei futball – bizonytalan a folytatás, a csapat legjobb esetben is lejjebb adja a szintet...
Fejreállt a túrricsei futball – bizonytalan a folytatás, a csapat legjobb esetben is lejjebb adja a szintet... - © Fotó: Pusztai Sándor
Túrricse – A megye kettőből visszalépett Túrricse számára még a harmadosztályú folytatás sem biztos…

Ennek így nem lesz jó vége… Előbb a Nyírmada szállt alá a másodosztályba, holott a futballcsapat az utolsó pillanatig harcban állt a bajnoki címért – a megye egyben. A minap a Vasmegyer dobta be a törülközőt, sőt a jelek szerint a focit egy időre elfelejthetik a településen.

Talán ennél is meghökkentőbb, hogy Túrricsén is elegük lett . Illetve… Nem egészen, csak éppen a harmadosztályban tervezik a jövőt. De még erre sem vehetünk mérget. Ami azért különösen meglepő, mert a „baglyok” (ahogy a környéken becézik őket….) a legutóbbi idényben meghatározó szerepet töltöttek be a megye kettő Kelet-Magyarország-csoportban. Garda Endre legénysége az ötödik helyen zárt, ráadásul korábban hosszú éveken keresztül ennél is magasabb nívón „nyomta”.

– A megyei harmadosztályban folytatjuk, de még ez sem biztos… – fogalmazott sejtelmesen Garda Endre, túrricsei polgármester, aki az edzői posztot is betöltötte. – Egyelőre annyit mondhatok, átalakulunk, javarészt anyagi megfontolásból. Ha lesz is csapat, kizárólag helyi játékosokkal, leginkább fiatalokkal indulunk.

Ebből egyenesen következik, hogy a tavasszal bevetett labdarúgók többsége távozik a ricsei egyesülettől. A hogyan tovább pedig egyelőre bizonytalan…
hirdetés