Elszállt a gyulaházi és az ibrányi remény

Akt.:
A nagyecsediek már látják a célt: egy győzelem választja el őket az ezüst­érem megszerzésétől
A nagyecsediek már látják a célt: egy győzelem választja el őket az ezüst­érem megszerzésétől - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Nagyecsed győzelem esetén megszerzi az ezüstérmet, a dobogó alsó fokáért még éles harc folyik.

A Balkány ugyebár már a bajnoki cím elhódítását is réges-rég megünnepelte, a tekintetek azóta az alsóházra vetültek. Noha olybá tűnt, minden korábbinál ádázabb csata bontakozik ki a kiesés megúszásért vívott küzdelemben, a megyei első osztály előző körében egycsapásra megoldódott a kardinális kérdés.

A példa adott volt…

Újabb vereségével végképp menthetetlenül búcsúra kényszerül a Gyulaháza, miként hasonló sorsra jutott az Ibrány. Utóbbi együttes bajnoki címvédőként szállt alá a második vonalba, másolva a Nagykálló példáját, amely 2014-ben zárt az élen, egy esztendő múlva egyetlen szerzett ponttal, sereghajtóként pottyant ki.

Mert bár még három fordulót teljesítenek az aktuális évadban az érintettek, az ibrányiak speciel szabadnaposak a soros játéknapon, így a Vásárosnamény, Tuzsér, Mándok trióval szemben felhalmozott hétpontos hátrány ledolgozására reményük sem maradt. Fellélegezhetnek tehát a riválisok, immár felszabadultan futballozva mutathatják meg: nem véletlenül ők a szerencsés kiválasztottak, akik elkerülték a süllyesztőt. Olyannyira, a Tuzsér, Mándok duó mindjárt vastagon „belenyúlhat” az éremosztásba. A Tisza-partiak az ötödik Tiszavasvárit, míg a Dancs-legénység a hatodik Sényőt fogadja, mindkét összecsapáson a dobogóért hajtó együttes iparkodik vendégként domborítani.

A bronz még kiadó lehet

Ugyanakkor a második helyet már csak fatális katasztrófa következményeként „dobhatja el” magától a Nagyecsed. Sőt, amennyiben az Ádámszki-brigád hazai pályán legyűri a Fehérgyarmatot, már biztosan nem szorulhat hátrébb. A Nyírgyulaj, Rakamaz páros alighanem a bronzérmet „nézte ki” magának. Nos, az áhított medál érdekében az otthon szereplő rakamaziak a Mátészalkát próbálják felülmúlni, míg a gyulajiak a sereghajtó Gyulaháza vendégeként kívánnak domborítani.

– KM-KT –


28. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (12.)–Tiszavasvári (5.)

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Hazai közönség előtt mindenképpen győzelemre játszunk, más eredményt nem tudok elfogadni.

Kiss Gábor, tiszavasvári edzője: – A hátralévő két mérkőzésünkön a lehető legtöbbet kell kihozni magunkból, és remélem, ez jó eredménnyel fog párosulni. Nincs más dolgunk, mint felszabadultan focizni, ezúttal már „tét” nélkül.

Baktalórántháza (8.)–Vásárosnamény (11.)

Illés László, baktalórántházi edző: – A bajnokság végére, de talán már a télen is fellélegezhetett a Vásárosnamény, amely tavasszal megmutatta képességei jó oldalát is. Farkas Bélát ismerve szervezett, hajtós ellenfélre számítok, amelyet abban az esetben tudunk legyőzni, ha minimum olyan lelkesedéssel, hideg fejjel és nem habzó szájjal fogunk játszani.

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – A minimális célt elértük, hasonló hozzáállással, mint a Nagyecsed ellen, csak egy kicsit frissebben, szeretnénk még pontokat gyűjtögetni.

Mándok (13.)–Sényő-Carnifex (6.)

Dancs Béla, mándoki edző: – A hátralévő három mérkőzésen – amelyből ráadásul kettőt otthon játszunk – minél több pontot szeretnénk szerezni. Hazai pályán egyébként is adósak vagyunk az eredményes szerepléssel.

Ember Roland, sényői edző: – Ha ugyanolyan hozzáállást tapasztalok, mint a legutóbbi mérkőzésen, emellett a játékon kicsit tudunk javítani, akár nyerhetünk is Mándokon.

Nagyecsed (2.)–Fehérgyarmat (7.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A szatmári rangadóra úgy készülünk, hogy saját kezünkben van a sorsunk. Ha nyerünk, és nyerni is fogunk, akkor a hátralévő meccsektől függetlenül ezüstérmes a csapat!

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Mivel mindkét csapat tett róla, hogy kiérdemelje a rangadó minősítést a mérkőzés, ezért úgy állunk hozzá, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak. Remélhetőleg szép számú nézősereg előtt jó meccset játszunk, és bízom benne, hogy a hazai csapattal szembeni veretlenségi szériánk nem most fog megszakadni.

Vasárnap

Gyulaháza (15.)–Nyírgyulaj (4.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Nem szeretnénk győzelem nélkül maradni, az utolsó három mérkőzésen szépen szeretnénk búcsúzni.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Személy szerint nagyon sajnálom a hazaiakat, hogy búcsúzni kényszerülnek. Remélem, minél hamarabb visszatérnek ebbe az osztályba! Ennek ellenére céljaink elérése érdekében meg kell szerezni a három pontot.

Rakamaz (3.)–Mátészalkai MTK (10.)

Madalina György, rakamazi edző: – Az utóbbi időben a Mátészalka nagyszerűen szerepel, biztos vagyok abban, hogy ebben benne van Fogarasi Zoltán munkája is. Gondjaink ellenére megpróbáljuk az utolsó három meccsből kihozni a maximumot, meglátjuk, ez mire lesz elég. Aztán lehet rendezni a sorokat!

Plesu Ádám, mátészalkai technikai vezető: – A bajnokság legrutinosabb edzője által irányított fiatal, masszív csapathoz érkezünk. A feladat adott: mindent el kell követni, hogy „pontosan” távozzunk.

Nagyhalász (8.)–Cellspan-Balkány (1.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Gratulálunk a Balkánynak a bajnokság megnyeréséhez, viszont mindent megteszünk, hogy veretlenségi sorozata megszakadjon.

Mirgai László, balkányi edző: – Hazai pályán a Nagyhalász mindig veszélyes, ráadásul nem rossz játékosállománnyal rendelkezik, tehát nehéz mérkőzésre számítunk.

Szabadnapos: Ibrány.
hirdetés