Eltávolítják egy osztrák párt marokkóikat sértő plakátjait

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs/Innsbruck, 2012. április 1., vasárnap (MTI) – Eltávolítja Marokkó diplomáciai tiltakozását kiváltó választási plakátjait az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) innsbrucki szervezete – közölte vasárnap a jobboldali populista párt listavezetője.

August Pentz az ORF közszolgálati rádiónak kijelentette: elhatárolódik a “Hazaszeretet a marokkói tolvajok helyett” feliratú plakátoktól, egyben bocsánatot kér a szöveg tartalma és megfogalmazása miatt. A politikus azt mondta, “a politika mulasztásaira” akarta felhívni a figyelmet a tiroli tartományi székhely önkormányzati választási kampányában kitett hirdetésekkel, és nem állt szándékában megsérteni senkit. Hozzátette azt is, hogy teljes felelősséget vállal a kampányért.
Az FPÖ plakátja miatt pénteken bekérették a marokkói külügyminisztériumba Ausztria rabati nagykövetét. “Az arab királyságot felháborítja ez az idegengyűlölő cselekedet, és elítéli azt” – közölték a nagykövettel. Marokkó bécsi nagykövete saját közleményében becsületsértőnek, diszkriminatívnak, a marokkóiakkal szemben megalázónak és megbélyegzőnek nevezte a párt plakátját.
A plakát miatt ügyészségi vizsgálat is indult, uszítás gyanújával.
Az óriásplakátokat plakátot már levették Innsbruckban, a jövő hét közepéig a többit is eltávolítják – közölte Pentz.

-MTI-

Címkék: , ,hirdetés