Eltévedtek az irakiak, Csengerben kötöttek ki – Letartóztatták az embercsempészt Mátészalkán

Eltévedtek az irakiak, Csengerben kötöttek ki – Letartóztatták az embercsempészt Mátészalkán
© Forrás: police.hu
Mátészalka – A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója a embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte H. S. Z. őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint az iraki állampolgárságú gyanúsított és társa 2017. május 3-án egy romániai hotelben megállapodtak több iraki állampolgárral, hogy Németországba jutásuk érdekében segítenek nekik Romániából Bécsbe eljutni. A hotelben az egyik iraki menekült 500 eurót adott át erre a célra, és a megállapodás értelmében további 2700 eurót Bécsbe érkezve kellett fizetnie.

A gyanúsított és társa 2017. május 4-én társával és 5 fő migránssal Temesvárról a román-magyar határ felé utazott, majd útközben a gyanúsított az 5 migránst kiszállította az autóból, azt ígérve, hogy visszajön értük. Egy másik iraki személy telefonon térképet küldött a migránsok részére azzal, hogy hol fognak találkozni. Másnap reggel a migráns személyek gyalog folytatták utukat, melynek során eltévedtek, nem találták a találkozási pontot, így Csengerbe értek, ahol a határőrök elfogták őket. A gyanúsított és társa autóval Budapestre ment, ahol szétváltak, és a gyanúsított vonattal Tatabányára utazott. Az időközben kibocsátott elfogató parancs alapján őt a rendőrök elfogták.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

– Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály –


Videó: Embercsempészés miatt őrizetben

Iraki bevándorlóknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez a most rendőrkézre került gyanúsított. A szabolcsi nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.
hirdetés