Eltűnt emberek, viharkárok Észak-Európában

Legkevesebb nyolc viharban eltűnt embert keres a parti őrség a brit és az ír partoknál. Az idő előrehaladtával azonban egyre fogy a remény, hogy az Írországnál eltűnt hét halászt és a brit vizeken vízbe esett nőt élve megtalálják.

A helyenként 100 kilométernél is nagyobb sebességgel tomboló viharban csütörtökön és pénteken két teherhajó is elszabadult az Északi-tengeren, és veszélyes közelségben sodródtak el egy gáz- illetve olajfúrótorony mellett – végül mindkét vízi járművet sikerült biztonságba helyezni.

Az ír partoknál csütörtökön járt szerencsétlenül két halászhajó, a legénységből két embert sikerült helikopterrel kimenteni, hét eltűnt halászt azonban továbbra sem találnak. Ugyancsak kutatnak a brit partoknál, Cornwallnál egy orosz teherhajóról vízbe esett nő után – egyelőre sikertelenül.

Csütörtökön dél-angliában egy viharban kidőlő fa ütött agyon egy férfit, Belgiumban egy autós halt meg, miután az erős szélben elvesztette uralmát kocsija felett és karambolozott. Hollandiában 15 millió euróra becsülik a viharkárokat, Csehországban és Ausztriában több helyen áramkimaradásokat okozott a nagy szél.
hirdetés