Elütötte a gyalogost

Eljárás indult a vészhelyzetet előidéző (a segítségnyújtásra egyébként is köteles személy) által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen.

A sofőr Mezőkövesden a zöldség piac területén személygépkocsijával közlekedett. Haladása során figyelmen kívül hagyta a piacon átvezető utak elején kihelyezésre került “Mindkét irányból behajtani tilos!” közúti jelzőtáblát és a gyalogosok között nem tartott megfelelő oldaltávolságot a gépkocsi jobb oldalánál lévő és a kerékpárjára támaszkodó gyalogos asszony mellett. Ennek következtében a gépkocsi jobb oldali első részével súrlódásszerűen elütötte a gyalogost és a jobb oldali első kerekével áthajtott a nő bal lábfején.

A baleset bekövetkezése után az ismeretlen személygépkocsit vezető férfi a járművel megállt és az utasa kiszállt, azonban nem győződött meg arról, hogy van-e segítségre szoruló személy, és a segítségnyújtást elmulasztva és adatainak hátrahagyása nélkül a helyszínről elhajtott. A baleset következtében a gyalogos előreláthatólag 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
hirdetés