Élve mentették ki az utolsó vájárt is a lengyelországi rézbányából

Akt.:
Élve mentették ki az utolsó vájárt is a lengyelországi rézbányából
© Illusztráció: Mining & Construction
Varsó – Élve mentették ki a mélyben rekedt utolsó bányászt is szerdán a lengyel KGHM rézbányatársaság alsó-sziléziai tárnájából.


A vájár kedden, egy erős földrengés következtében 13 társával együtt maradt a mélyben a nyugat-lengyelországi Polkowicében működő Rudna bányában. A bánya vezérigazgatója, Marek Swider szerda délutáni értekezletén közölte: a bányamentők megtalálták azt a rézkitermeléshez használt gépet, amelyben a keresett vájár a bányaomlás idején tartózkodott. A férfi él, a gépet önerőből hagyta el – tette hozzá Swider.

Kedden a földmozgás pillanatában a Rudna bánya érintett szakaszán, mintegy 770 méter mélyben 32 vájár dolgozott, 14-nek nem sikerült saját erőből a felszínre jutnia. Közülük még kedden 13-at megtaláltak a bányamentők. A 32 bányász közül 11-en könnyebben megsérült, további négy férfit kórházban ápolnak, egyikük állapota súlyos.

– MTI –


Varsó - Erős földrengést észleltek az állami tulajdonú KGHM rézbányatársaság egyik nyugat-lengyelországi tárnájának mélyén, tart a mentőakció, még kilenc bányászt keresnek - közölte kedden a lengyel média. A földmozgás pillanatában az alsó-sziléziai Polkowicében működő Rudna bánya érintett sz...
hirdetés