Elvis él!

Leicester City FC
Leicester City FC - © Fotó: Getty Images
Esther Leicesterben él, és hétfőn este harmincezredmagával együtt szembesült a csodával: bajnok lett az angol kisváros futballcsapata. Csúcsra ért a tavaly épphogy bennmaradt kiscsapat az eddig lúzernek tartott edző, Claudio Ranieri irányításával. Bodnár Tibor jegyzete.


A bajnokság előtt a fogadóirodák ötezerszeres pénzt kínáltak a Leicester elsőségére, többet, mint arra, hogy Elvis Presley-t élve megtalálják Angliában, illetve, hogy karácsonykor lesz az esztendő legmelegebb napja. A színész Tom Hanks is rakott fontban egy százast a Rókákra (így becézik a bajnokot Anglia-szerte), most forintba átszámítva kétszázmillióval gyarapodott amúgy is busás vagyona.

És amikor a Leicester bajnoki címének éppen az az üzenete, hogy nem minden a pénz, akkor a magyar miniszterelnök azzal jön, hogy kész háromszorosára, évi mintegy tízmilliárd forintra emelni a Ferencváros és a Videoton költségvetését, hogy állandó helyük legyen a Bajnokok Ligája főtábláján. Ezzel egyrészt nyíltan elárulta, hogy e két klubot csakis állami pénzekből tartják fenn, másrészt tessék csak megkérdezni, mondjuk az ukránokat, hogy hány évi jó szereplés kell nemzetközi porondon a két BL-helyért. Klubfutballunk helyzetében kevesebb rá az esély, mint arra, hogy Elvis él.

Bodnár Tibor

Címkék: ,hirdetés