bűnügy

2020.01.02. 10:58

Nevelőjére támadt a 16 éves fiú

Javítóintézetbe küldené az ügyész azt az állami nevelésben lévő fiút, aki tavaly októberben a nevelőnője nyakát szorongatta.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 16 éves fiú megyénk egyik lakásotthonában él intézeti neveltként. 2019 októberében egyik este a vádlott szeretett volna kimenni a lakásotthonból azért, hogy a közeli benzinkúton cigarettacsikket gyűjtsön, miből majd cigarettát sodorhat magának.

Természetesen a lakásotthonban gyermekfelügyelőként dolgozó sértett ezt megtiltotta neki, azonban a vádlott mégis kiszökött. Visszaérkezése után vitába keveredett a gyermekfelügyelővel, annak a nyakát átkarolta, a hóna alá szorította, és dulakodás közben az ágyra húzta, majd mindketten a földre estek. A vádlott csak akkor engedte el nevelőjét, amikor egy intézeti társa erre többször erélyesen felszólította.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a nyakán.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja az egyébként büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett fiút, és a vádiratban azt indítványozta az ügyész, hogy javítóintézeti nevelést rendeljen el a bíróság, ami legalább egy évig fog tartani.

Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában