Emberbarátságuk példa lehetne

A „tulipános szalonnasütés” pillanatai
A „tulipános szalonnasütés” pillanatai
Kisvárda – Az emberbaráti kapcsolatokhoz mélyen kötődő kis közösségek együttes munkája, példa lehetne mindannyiunk számára, amelyek a mai életünkben csak ritkán található meg.

Immár 15. éve, hogy Kisvárdán megalakult az „Egészségmegőrző” Nyugdíjas Klub embertársi szeretettől vezérelve. Minden csütörtökön délután 13 órától tartja foglalkozásait a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza emeleti hármas számú termében. Témáik változóak, az egészségről, versről, irodalomról, a spontán beszélgetésekig, de sorolhatnánk tovább. Szerveznek kirándulásokat is, a megye és az ország nevezetes helyeire. Meglátogatják a szomszédos települések nyugdíjas klubjait, s részt vesznek különböző találkozókon. A harminc tagot számláló kis csapat, jelenleg húsz aktív taggal dolgozik, öttagú vezetőség irányításával. Klubtagjaikat, akiknek nehezére esik a foglalkozásokon való részvétel, időközönként meglátogatják.

Hévízi szereplés

Sikeresen szerepel énekkarúk is, akik a közeljövőben Hévízen megrendezendő országos Ki Mit Tud fellépői lesznek egy szavalóval együtt. Az énekkarukat Petró Márta nyugdíjas énektanár vezeti. Sajnos a néptánccsoportjuk tagjai „kiöregedtek”, pedig e formáció is szép sikereket ért el Szoboszlai János tanár úr szakavatott vezetésével.

Kötetlen beszélgetések, közös éneklések

A szép korúak rendkívül magas kulturális és hagyományőrző értéket képviselnek. Ezt bizonyítja a legutóbbi, csütörtök délutáni, első szabadtéri, „tulipános szalonnasütés”, s az azt követő énekes délután, Markovics József klubtag Vár utcai portáján. Szóltak itt nóták, népdalok, s különböző énekek, napjaink kedvelt slágerei is. Ezek az alkalmi szabadtéri délutánok, más–más helyszíneken három–négy alkalommal ismétlődnek meg évenként.

Vincze Péter
hirdetés