Embercsempészeket fogtak el az ukrán határon

Embercsempészeket fogtak el az ukrán határon
Embercsempészeket fogtak el az ukrán határon - © Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Tiszaadony – A gyanú szerint egy orosz férfi illegális határátlépését segítették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Barabási Határrendészeti Kirendeltségének járőrei és a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2013. december 9-én 02 óra körüli időben a hóban friss lábnyomokra figyeltek fel az ukrán határ közelében, Tiszaadony külterületén. A nyomokat követve három férfit találtak, akik hiába próbáltak elrejtőzni a bokrok között, valamennyiüket előállították.

Mint kiderült, ketten ukrán állampolgárok, akik a rendelkezésre álló adatok szerint a harmadik, orosz állampolgárságú férfinak nyújtottak segítséget a határ illegális átlépéséhez. A közelben aznap este elfogtak még egy ukrán állampolgárságú férfit, aki a nyomozás jelenlegi állása szerint gépkocsival vitte volna tovább az orosz határsértőt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatja az eljárást. A három ukrán állampolgárt őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. Az 52 éves orosz férfi, aki ellen tiltott határátlépés miatt szabályértési eljárás indult, menekültügyi kérelmet terjesztett elő, őt átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés