Emberközpontú Európát építenének

Nyíregyháza – Minden tizedik magyar ember érint a devizahitel problémája, a kormány pedig ahelyett, hogy segítené a bajba jutott családokat, eladta őket a bankoknak – jelentette ki kedden Nyíregyházán Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, aki arról is beszélt, hogy olyan Európát akarnak építeni, amelynek középpontjában az ember áll.


Dr. Szakács László, a párt elnökhelyettese azt mondta: fel kell mondani az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött, a magyar családok számára hátrányos paktumot, meg kell akadályozni a kilakoltatásokat, a becsapott devizahiteleseket pedig kártalanítani kell.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja elmondta: az elmúlt években több olyan törvénymódosító javaslatot is benyújtottak a parlamentnek, amelyek az eladósodott családokat segítették volna, ám ezeket lesöpörték a kormánypárti többségű bizottságok.

Szabó József, a Hiteles Mozgalom ügyvezetője szerint a bankok megtévesztették devizahiteles ügyfeleiket, emiatt több százezer magyar került kilátástalan helyzetbe vagy veszítette el otthonát.
hirdetés