Emberölés kísérlete miatt vádat emeltek egy lövöldöző rendőrtiszt ellen

Budapest – Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy – akkor még – rendőrtiszt ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött – tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott. Tavaly december elsején, kora délután ittas volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt. A rendőrtiszt rövid szóváltás után engedéllyel tartott fegyverével többször belelőtt a lépcsőház plafonjába, majd célzottan a sértett irányába lőtt. Az alkalmazott ekkor már egy ajtó mögött állt, ezért nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A vádlott ráadásul – szabálytalanul – az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A rendőr a történtek után megpróbálta összeszedni az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a rendőr egy héttel korábban, szintén ittasan a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

– MTI –
hirdetés