Emberölés Nyírturán: Véres kés a konyhaasztalon – A szomszédokat valósággal sokkolta az eset

Akt.:
Emberölés Nyírturán: Véres kés a konyhaasztalon – A szomszédokat valósággal sokkolta az eset
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyírtura – Megdöbbentette a szomszédokat az eset, de még mindig úgy gondolják, biztonságos a környék.


Szinte egyszerre érkeztünk a polgárőrökkel a nyírturai Rózsa utcába hétfőn délelőtt. A családi ház előtt már elbontották a sárga szalagból vont korlátot, a rendőrség három járműve azonban arról tanúskodik, hogy folytatják a vizsgálatot annak a 84 éves asszonynak az ügyében, akit vasárnap holtan találtak otthonában. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján az áll: halálát idegenkezűség okozta.

– Majd’ ötven éve, hogy utoljára szándékosan öltek embert a településen. Akkor egy kocsmai veszekedés durvult el: valaki nem tudta elviselni, hogy nem neki lett igaza, és hazafelé menet szíven szúrta a vitapartnerét – mesélte az egyik szomszéd, s hozzátette: ez egy csendes környék, az emberek békében élnek egymás mellett.

Nagy erőkkel keresik a tettest

– Mártika nénivel a napokban váltottunk néhány szót, a kerítésen keresztül simogatta a kutyánkat. Ritkán beszélgettünk, nem nagyon járt ki, csak ha muszáj volt, mert nehezen mozgott már. A férje négy-öt éve halt meg, azóta egyedül élt abban a nagy házban. Egy gondozónő látogatta szinte naponta, és néha az unokája is elmotorozott hozzá – árulta el egy utcabeli, akitől azt is megtudtuk, hogy az idős asszony közvetlen szomszédja értesítette vasárnap dél körül a mentőket és a rendőrséget.

– A templomból jött haza a néni, amikor észrevette, hogy izgatottan ugat a kutya a mellette lévő portán. Átment, hogy megnézze, mi történt, akkor látta, hogy az ajtóval valami nincsen rendben. Ellepték és lezárták az utcát az egyenruhások, nem nagyon engedtek közel senkit, annyit hallottam, hogy a konyhaasztalon találtak egy véres kést, az lehetett a gyilkos fegyver.

Egy másik, az utcában élő férfi szerint az idős asszony támadója minden bizonnyal hátulról jutott be a portára, mert a kapura gyakorlatilag mindenki rálát. Elmondta azt is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei a házból két fekete zsákot hoztak ki, de senki nem tudja, mi lehetett azokban.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya érdeklődésünkre annyit közölt: továbbra is nagy erőkkel keresik a tettest és hallgatják ki a tanúkat.

KM-CsA


Megöltek egy idős nőt Nyírturán

Holtan találtak rá 2017. április 9-én nyírturai otthonában egy 84 éves idős asszonyra.
hirdetés