Emberölés Tornyospálcán – Fia szúrta le édesapját

Akt.:
Emberölés Tornyospálcán – Fia szúrta le édesapját
© Fotó: Pusztai Sándor
Tornyospálca – Családon belüli tragédia történt szombat reggel Tornyospálcán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást T. Béla 36 éves tornyospálcai lakos ellen. Az elsődleges adatok szerint a férfi 2018. január 20-án 7 óra 30 perckor tornyospálcai otthonában előzetes szóváltás nélkül egy késsel több esetben megszúrta az édesapját. A 64 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyilkosról korábban már írtunk, mert brutális kegyetlenséggel megölte a barátnőjét, de megúszta a büntetést, mert beszámíthatatlannak nyilvánították.

A rendőrök a férfit a bejelentést követően a helyszínen elfogták és előállították a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Nem kell sokáig keresgélni az emberölés helyszínét, Jéke felől érkezve szinte belebotlottunk a rendőrségi járművek csoportjába. A nyomrögzítéssel elfoglalt helyszínelők itt-ott számokat helyeztek a földre, majd lassan araszolva kutatták azokat az elváltozásokat, amik segíthetnek igazolni az utolsó órák történéseit. A kerítés közelében a police feliratú szalagot lengeti a szél, ez jelzi a határt, ahová civil, engedély nélkül nem léphet be.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

A szomszédban reggel disznót vágtak, sokan mozogtak a szabadban, de senki nem vette észre mi történt a kerítésen túl. Annyit elárultak, hogy nem volt ugyan túl szoros a kapcsolat a másik portán élőkkel, de különösebb gond sem merült fel az évek során. A rendőrök megszállta nagy portán több ház áll. Elöl a szülők háza, de itt élt a fiúk is, a másik nagy épület még nincs befejezve, azt a fiúnak szánták.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

Eközben érkezett vissza a nagymama, ketten támogatják, nehezen mozog, idős már, ő a hátsó épületben külön lakik. Szemben, az utca túloldalán egy középkorú férfit kísért ki Bandi bácsi. Annyit mondott, hogy igen csöndesen éltek a kérdéses portán, szorgos, dolgos emberek, gazdálkodók.

A fiúval sem volt baj, Bandi bácsi sem hallott zajt, csak arra figyelt fel, amikor már a rendőrök jöttek. Egy hölgy csak elment a ház előtt, amikor rákérdeztünk mit tud az esetről, elmondta: ő is csak a hírt hallotta, azért jött, hogy megkérdezze nem történt-e más.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

Ő úgy tudta, hogy a fiú reggel még munkásokat szállított, utána jött haza, azután történt valami a házban. Nem tudni, hogy szedte-e a gyógyszereit, vagy valamiért most kimaradt, esetleg más valami okozta a végzetes cselekményt.

– KM –
hirdetés