Emberölési kísérlet: felfüggesztette a bíróság a képviselőjelölt elleni eljárást a mentelmi jog miatt

Akt.:
Emberölési kísérlet: felfüggesztette a bíróság a képviselőjelölt elleni eljárást a mentelmi jog miatt
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Felfüggesztette a dr. K. Gy. vádlott ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárást a Nyíregyházi Törvényszék március 20-án, s egyidejűleg megszüntette előzetes letartóztatását – tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila.


A bíróság határozatának indokolása szerint a vádlott egy politikai párt listáján országgyűlési képviselőjelöltként szerepel. Az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőt a mentelmi jog a megválasztása napjától illeti meg, a jelöltként igazolt személynek pedig a képviselőkkel azonos mentelmi joga van.

– A bíróság a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a mentelmi joggal rendelkező vádlottal szemben indult eljárást felfüggesztette, egyúttal indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését. A végzés nem jogerős, de a meghozatala napján végrehajtható, ezért a vádlott szabadlábra került – ismertette a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.
hirdetés