Emelési gyakorlat Nyíregyházán

Emelési gyakorlat Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Szituációs begyakorló gyakorlat keretében daruzási feladatot hajtottak végre a nyíregyházi hivatásos tűzoltók csütörtök délután egy telephelyen.

Az éves kiképzési terv részeként a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte meg a csütörtöki emelési gyakorlatot a tűzoltóknak, ahol a tűzoltódaru segítségével a feltételezett helyzetben egy több, mint tíz tonnás teherautó szenvedett balesetet, amelyet a műszaki mentés során egy elválasztó sáv másik oldalára kellett emelni. Az állomány előbb a gépjármű tengelyein átfűzte a láncokat, majd emelőgerenda és teherkísérő kötél segítségével hajtotta végre a nem mindennapi feladatot.

A közúti baleseteknél gyakran előfordul, hogy ilyen, több tonnás járművek műszaki mentéséhez kérik a tűzoltók segítségét, a gyakorlat keretében most ezeket a hasznos fogásokat gyakorolhatta az állomány az emelési gyakorlat keretében, amelyet a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, a nyíregyházi tűzoltóparancsnok és a helyettese ellenőrizte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés