Sport

2015.05.08. 09:02

Győzelem vagy fájó következmény

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Fehérgyarmat és a Tiszavasvári számára nagy a tét: a bentmaradás múlhat a hétvégi meccseken.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Fehérgyarmat és a Tiszavasvári számára nagy a tét: a bentmaradás múlhat a hétvégi meccseken.

Legutóbb a Mátészalkai MTK, ezúttal a Fehérgyarmat vív perdöntő jelentőségű összecsapást a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban. A tizedik, vagyis kiesőhelyen táborozó szatmáriak számára egyetlen megoldás létezik Berettyóújfaluban – a győzelem kibrusztolása. Csak így lesz még tétje a jövő heti utolsó körnek, amikor a sereghajtó Bőccsel játszanak... Más kérdés, hogy a tabellán negyedik hajdúságiak otthonában mindennek, de tényleg mindennek klappolni kell a remélt siker érdekében.

Hajszálra azonos az ábra a vasárnapi (kezdés: 17 óra), Tiszavasvári–Hajdúböszörmény összecsapáson. Elvégre a felek ugyancsak a megkapaszkodásért hajtanak – a győztes szinte biztosan eléri célját. A hazai diadal már csak azért is garancia erre, mivel a vendégek a zárókörben a bajnok, és eleddig makulátlan mérleget felmutató Nyírbátorral találkoznak és nehéz elképzelni, hogy éppen akkor állna tótágast a papírforma.

Az bentmaradás esélyét már korábban eljátszó Szalka szombaton (17 óra) a második pozíciót megőrizésére törekvő Kazincbarcika ellen búcsúzik saját közönségétől – na és alighanem a harmadik vonaltól. Bár ki tudja, mit hoz még a nyár, miként rendeződnek át a bajnokságok... Erre jócskán akadt példa az elmúlt években, így biztosan senki nem mondhat ebben a pillanatban. A Kisvárdának nincs ilyen gondja: a Papp-legénység a középmezőny tagja és soros fellépés, Bőcsön sem állítja megoldhatatlan feladat elé.

A változatosság kedvéért, szontre Bőcsre hivatalos a Kölcsey DSE-Nyíregyháza együttese, amely momentán negyedik a táblázaton – a két pont megszerzésével pedig még feljebb rugaszkodhat. A második Kisvárda is borsodi túrát teljesít: a nem éppen fényesen szereplő Miskolccal szemben látogatóként is favorit.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!