Emlékezés húsvéti, baráti hangulatban

Már nem lehetnek velünk, de Páll István és Zentai Levente emlékét is ápolják
Már nem lehetnek velünk, de Páll István és Zentai Levente emlékét is ápolják
Nyíregyháza – Páll Istvánnak és Zentai Leventének állítanak emléket a vasárnapra kiírt B33-as kosárlabda-tornán.

Az időpont kissé különös, de ha már így alakult, hogy húsvét vasárnap rendezik meg a jótékonysági B33-as kosárlabda-tornát, akkor az esemény megkapta a batyus jelzőt: lehet vinni a húsvéti tálakat, a süteményeket, esetleg a helyszínen főzni, hogy a meccsek között legyen mi fölött, mellett emlékezni.

Merthogy az apropó azért nem kicsit szomorú. Két a tavalyi év végén tragikusan, felfoghatatlanul fiatalon elhunyt sportemberre emlékeznek vasárnap, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kosárlabda-szövetség által kiírt emléktornán. Várják Páll István és Zentai Levente egykori pálya- és csapattársait, barátait, tanítványait. Mivel a torna B33-as szabályrendszerű, három a három ellen játszanak majd, de egy csapatba akár öten is nevezhetnek – tudtuk meg Gergely Csabától, a rendező megyei szövetség ügyvezetőjétől a keddi sajtótájékoztatón. Balogh Béla szövetségi elnök hozzátette: a nevezési díjakból befolyó bevételt (fejenként kétezer forintért lehet majd játszani) az elhunytak családjai kapják. Sitku Ernő, a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnökségi tagjaként, Páll István egykori csapat-, Zentai Levente munkatársaként is fontosnak tartja, hogy elindult ez a kezdeményezés, ő is azt reméli, hogy minél többen ott lesznek a helyszínen, a Bánki Donát Műszaki Középiskola felújított tornacsarnokában.

A viadal 10 órakor kezdődik, nevezni akár a helyszínen is lehet majd 9 és 9.30 között, de a szövetség az előzetes regisztrációkat is várja. Férfi és női versenyszámokban a 15 év alatti, a 15-35 év közötti és a 35 év feletti kategóriákban jelentkezhetnek a csapatok.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés