Emlékezetes éjjel a hó fogságában

Így nézett ki a benzinkút
Így nézett ki a benzinkút - © Fotó: Bécsi János
Nyíregyháza – Geleji pihenőnél rostokoltak a kézilabdázók és a Szpari fiatal focistái.

Emlékezetes döntetlent (27-27) értek el szombaton este Balassagyarmaton a Nyíregyházi SN második vonalbeli férfi kézilabdázói. A jelző azért dukál, mert az odaúttal nem volt gond, ám a hazatérés feledhetetlenre sikeredett.
– Szombaton este nyolc körül indultunk haza, akkor már szállingózott a hó. Aztán egyre erősebbre váltott, ám az autópályáig még úgy-ahogy eljutottunk, ám Mezőkövesd után a Geleji pihenőnél letereltek bennünket az M 3-asról. A benzinkútnál teletankoltunk a buszt és vártunk. Nem csak mi, hanem nagyon sok nyíregyházi. Például a Szpari fiatal focistái. Teltek-múltak az órák, de nem engedték, hogy tovább induljunk. Reggel aztán végre felszállt a „ fehér füst” , akkor tudtuk folytatna az utat és reggel hét körül értünk Nyíregyházára. Szerencsére sem velünk, sem a kis focistákkal nem történt baj, mert a benzinkúton minden szempontból biztonságos helyen voltunk. Inkább az aggódó szülőknek, hozzátartozóknak lehetett rossz-mesélte el a kalandos utat Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője.

– Szombaton Veszprémben játszott az U 16-os és az U 17-es csapat, mindkettő nyert 3-1-re, így érthetően jókedvűek voltunk a meccs után – vette át a szót Szatke Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus U 16-os csapatának mestere. – Ott csak esett, olyan hat óra körül indultunk el a busszal. Pest után egyre komiszabb lett az idő, erős hó és viharos szél lassította a menetet. A leállós sávban már sok autó vesztegelt vészvillogóval, volt amelyek már vezető és utas nélkül. Aztán mi is megszakítottuk az utunkat a Geleji benzinkútnál. Szerencsére nem volt semmi gond, mert a srácok dupla hidegcsomagot kaptak, a busz fűtése működött a benzinkúton pedig lehetett venni üdítőt és harapnivalót is. Hallgattuk a híreket benne azt, hogy tőlünk nem messze egy kamion fordult keresztbe az úton. Én pedig folyamatosan tartottam a kapcsolatot telefonon a szülőkkel a klub vezetőivel. Szerencsére a srácokat nem viselte meg, hiszen volt mit enni, inni, melegben lehettek. Aztán jött a hír, hogy indulhatunk. Két hótoló vezette a két sávban a sort, egy ideig csak olyan tíz-tizenöt kilométeres sebességgel haladhattunk. Aztán vasárnap reggel hét körül szerencsésen megérkeztünk a focikollégium elé, ahol a szülők már nagyon várták a srácokat. Akikért nem tudtak eljönni, azoknak helyet csináltunk a kolliban. Ez valóban emlékezetes éjjel volt- így Szatke Zoltán.
hirdetés