Emlékképek az I. világháborúból

Emlékképek az I. világháborúból
Kisvárda – Szeptember 27– én (csütörtökön) a kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának kiállítótermébe,Szeifried Zoltán festő– grafikus KISVÁRDA HŐSEI 1914–1918 című tárlatának megnyitója lesz délután négy órakor.


A kiállítás a Nemzeti Együttműködési Alap, Várszínház és Művészetek Háza Kisvárda, Kisvárda Város Önkormányzata, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Várday István Városi Könyvtár, és a Kisvárdai Történelmi Mozaik, támogatásával jött létre.

Emlékeztető a hősökről

–Az I. világháború emlékévei lezárásaként – kezdte tárlatának bemutatásáról szóló tájékoztatóját az alkotó– a kisvárdai katonák fotóiból 176 portrét nevesítek meg grafikáimmal, mindig a teljesség igényével, de annak lehetősége nélkül „Kisvárda hősei 1914-1918” címmel. A tisztelgéssel méltó emléket és emlékeztetőt szeretnék adni rajzaimmal, a száz évvel ezelőtt élt hősöknek, akik reményteli jövőjüket, álmaikat, vágyaikat, és ami a legdrágább, végül életüket adták a hazáért! Úgy érzem múltunk, hagyományaink, kultúránk ápolása, további értékekkel való megtöltése a jelenben is feladatunk. Ez a hozzáállás biztosíthatja jövőnket is hazánkban, megmaradásunkat a világban. Múltunk a jelenünk, jelenünk a jövőnk!– mondta Szeifried Zoltán.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond, Leleszi Tibor Kisvárda város polgármestere.

A kiállítást Néző István könyvtáros, helytörténész nyitja meg.

Közreműködik: Kisvárdai Férfi Dalárda – Faragó Sándor karnagy vezetésével.

A kiállítás megtekinthető: 2018. október27-ig, az intézmény nyitva tartása szerint.

Vincze Péter
hirdetés