Emlékszik még mindenki a a 4-es főút kődobáló rémére? Ez történt vele!

Emlékszik még mindenki a a 4-es főút kődobáló rémére? Ez történt vele!
Kisvárda – A napokban egy régi bűnüggyel kapcsolatosan érdeklődött olvasónk: azt szerette volna megtudni, milyen ítélet született abban az ügyben, amelynek elkövetője 36 gépkocsit rongált meg 2014-ben.

A 39 éves férfi 2014. október 4. és november 28. között azért kocsikázott Kisvárda és Nyíregyháza között, hogy kövekkel megdobálja az ott elhaladó autókat. Több tízezer forintos kárt okozott, veszélyeztette a közlekedés biztonságát, csak a gépkocsivezetők lélekjelenlétén múlt, hogy senki sem sérült meg. A bűncselekmény-sorozatnak

összehangolt akció vetett véget: az országúton fogták el a férfit, aki az utolsó bűncselekményt kábítószer hatása alatt követte el; a lakásán is találtak csekély mennyiséget. A Nyíregyházi Járási Ügyészség 36 rendbeli közúti veszélyeztetéssel, 21 rendbeli rongálással, 1 rendbeli kábítószer birtoklással és 1 rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta a férfit.

Enyhítettek a büntetésen

Dr. Toma Attilától, Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk: az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék 2016. május 26-án hozott jogerős ítéletet. A másodfokú bíróság annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy 2 év 4 hónap börtönbüntetésre enyhítette a Nyíregyházi Járásbíróság által első fokon kiszabott 3 év börtönbüntetést. A 3 év közügyektől eltiltás és 3 év járművezetéstől eltiltás mellékbüntetést a törvényszék helybenhagyta.

KM


Előzetes letartóztatásban a kődobálás gyanúsítottja
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség hétfőn délelőtt indítványozta a 4-es főúton történt kődobálással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, mert tartani lehet attól, hogy újabb hasonló bűncselekményeket követne el. Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a Szabolcs-Szatmá...
hirdetés