mi lesz ennek a vége?

2020.07.18. 22:29

Biztonsági őrként használják a rendőröket, miközben a bűnözés egyre nagyobb (videó)

Egyre nagyobb gondot okoznak New Yorkban a lövöldözéses bűncselekmények, azonban a baloldali városvezetés inkább arra használja a rendőrséget, hogy Black Lives Matter feliratot védjenek.

Valamivel több mint egy héttel ezelőtt a Black Lives Matter aktivistái hatalmas sárga betűkkel felfestették a mozgalom nevét New York-ban a Trump Tower elé. Az akcióban a világváros demokrata párti polgármestere, Bill De Blasio is részt vett – ismerteti a V4NA Hírügynökség.

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek.

Annak idején Soros György is de Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben.

A BLM feliratokat azonban több városban megrongálták, Kaliforniában egy Soros György tőzsdespekuláns által támogatott ügyész eljárást is indított emiatt.

New Yorkban néhány nappal ezelőtt egy férfi piros festékkel esett neki a BLM feliratnak.

Bill de Blasio azzal próbálta elejét venni a rongálásnak, hogy két tucat rendőrt vezényelt a helyszínre, akik feladata, hogy éjjel-nappal megvédjék a feliratot.

Tegnap azonban ismét megtámadták a feliratot, többek között egy afroamerikai nő kék festéket locsolt szét rajta. Az internetre felkerült videófelvételek szerint egy nő, aki szivárványos zászlót viselt a hátán azt kiabálta, hogy „minden élet számít” (all lives matter) illetve azt is, hogy „a kék életek is számítanak” (blue lives matter), ezzel arra utalva, hogy a rendőrök is fontosak számára. A három elkövetőt letartóztatták.

Sokaknál azonban kiverte a biztosítékot a tény, hogy de Blasio egy felirat védelmére használja a rendőrséget, ugyanis

az adatok szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest 277 százalékkal nőtt a lövöldözéses bűncselekmények száma.

Csak ezen a hét hétfőjén 18 embert lőttek le, 14 lövöldözés során. Az internetet egy olyan " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videó is bejárta, amelyen az látható, amint egy autóból lelőnek egy apukát, aki a gyermekével sétál az utcán.

Annak ellenére, hogy a bűnözés hatalmas mértékben nő New Yorkban a város vezetői 1 milliárd dollárt el is vonnak a rendőrségtől.

Bill de Blasio egyébként egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a második világháború óta most vannak a legkevesebben börtönben New Yorkban. „Biztonságban vagyunk és jobbak vagyunk” – fogalmazott.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában