Emléktáblát avattak Aranyosapátiban

Emléktáblát avattak Aranyosapátiban
© Fotó: önkormányzat
Aranyosapáti – Tóth Sándor nyugalmazott honvéd ezredes mint a Nyíri Honvéd Egyesület elnöke kérésére, Aranyosapáti önkormányzatának képviselő-testülete támogatásával az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából elkészített emlékjelet avatott fel Aranyosapátiban, az általános iskola falán.


Az ünnepélyes körülmények között leleplezett emléktábla felirata: BÖSZÖRMÉNYI LÁSZLÓ HONVÉD SZÁZADOS, SZENTMARJAY PÁL HONVÉD SZÁZADOS, BABINSZKY JÓZSEF HONVÉD FŐHADNAGY, BABINSZKY ALAJOS HONVÉD FŐHADNAGY, BÖSZÖRMÉNYI DÁNIEL HONVÉD HUSZÁR ŐRMESTER, ÉS A BÁCSARANYOSRÓL, KOPÓCSAPÁTIBÓL A HONVÉDSÉG ÉS NEMZETŐRSÉG KÖTELÉKÉBEN ÁLLT 30 FŐ. A MAI ARANYOSAPÁTI ILLETŐSÉGŰ HONFITÁRSUNK EMLÉKÉRE A FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 170. ÉVFORDULÓJÁN ÁLLÍTOTTA: NYÍRI HONVÉD EGYESÜLET ÉS ARANYOSAPÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA – 2018

A Himnusz éneklése után Benkő Zsigmondné köszöntötte az ünnepség részvevőit. Balogh Dóra szavalta el, Békási Imre: Elesett katonák emlékére – című versét. Tóth Sándor ezredes az emléktábla megálmodója avatóbeszéddel emlékezett a 170. évfordulóra és az emléktáblán szereplő hősökre. Kazsuk Csaba polgármester és Tóth Sándor ezredes leleplezték és megkoszorúzták az iskola falára elhelyezett emléktáblát. Pócsi Gyula református lelkész és Kocsis István parókus felszentelték az emléktáblát.
hirdetés